Czy weterynarze szukają informacji fachowych w internecie ?
Wysłany: Sob Sty 21, 2006 6:37 am
Umik
Na podstawie, moich obserwcji netu zauważam duży ruch po stronie klientów (pacjentów) oceny,poszukiwanie optymalnych rozwiązań, rad.
Ale nurtuje mnie zadane w temacie pytanie. Czy współcześni weterynarze korzstają z medium zwanego "Internet" w tematach zawodowych ?
Czy tylko reklama, korespondencja i poszukiwania pracy ? Czy ostra konkurencja na lokalnych rynkach świadczeń usług weterynaryjnych zamyka was w świecie waszej lecznicy ?
Nie znalazłem miejsca w polskim internecie w którym lekarze wymieniają się swoimi doświadczeniami i próbują wspólnie rozwiązać swoje problemy. Oczywiście rozumiem ,że takie miejsce powinno być z założenia nie dostępne dla klientów (pacjętów) ale czy ktoś z odwiedzających mógłby wskazać taką "bazę wiedzy tajemnej" w polskim internecie ?
Jeśli nie może chcielibyście aby coś takiego tutaj zorganizować ?
Admin
Ostatnio zmieniony przez Umik dnia Sob Lis 04, 2006 9:22 am, w całości zmieniany 1 raz
np. vetcontact. Znajdź przez google-polskie strony. Polecam
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:16 am
Umik
A czy jest to miejsce "wiedzy tajemnej" ? - Nie
Owszem znalazłem vetcontact ale z założenia jest to miejsce ogólno dostępne - publiczne.
Forma pytań i odpowiedzi jest skazana na wyważenie i ostrożność.
To nie jest "pub" do wymiany informacji i pogawędki "branżowców".
W szarej codzienności jesteście zamknięci w kręgu swoich lecznic i gabinetów, tu działa wolny rynek - inny gabinet 2 ulice dalej to już konkurencja.
Prowokując ten wątek mam na myśli coś o wiele swobodniejszego.
PS.
Administrator ≠ weterynarz
Wysłany: Sro Lut 15, 2006 9:24 pm
Fenol
Umik napisał:
A czy jest to miejsce "wiedzy tajemnej" ? - Nie
Owszem znalazłem vetcontact ale z założenia jest to miejsce ogólno dostępne - publiczne.
Forma pytań i odpowiedzi jest skazana na wyważenie i ostrożność.
To nie jest "pub" do wymiany informacji i pogawędki "branżowców".
W szarej codzienności jesteście zamknięci w kręgu swoich lecznic i gabinetów, tu działa wolny rynek - inny gabinet 2 ulice dalej to już konkurencja.
Prowokując ten wątek mam na myśli coś o wiele swobodniejszego.
PS.
Administrator ≠ weterynarz
Dość często zaglądam do tego medium ale polskojęzyczne praktycznie leży.Ostatnio trochę się ruszyło na stronie Medicusa ale raczej minitoring i badanie mięsa.Małe zwierzaczki tylko anglojęzyczne fora.Ale długo trwa weryfikacja-tak przynajmniej było w moim wypadku