witam, półtora miesiaca temu adoptowałam malutką sunię ze schroniska, wyglądała jak jamnik i coś przybrała na wadze juz dwa kilogramy, rosnie dość szybko i chyba mi zaczyna dobermana przypominać
Czy moze mi ktos powiedzieć ile powinien ważyć trzymiesięczny doberman? Pozdrawiam wszystkich kochających pieski
Czy moze mi ktos powiedzieć ile powinien ważyć trzymiesięczny doberman
Raczej nie, w rozwoju szczeniąt obserwuje się raczej przyrost wagi i masy ciała.
Nie ma tabelek : 1 miesiąc ,2 miesiąc .......
Wiedziałaś , że to będzie niespodzianka więc poczekaj a dowiesz się jak duża .
_________________ „Feci, quod potui, faciant meliora potentes”
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:34 pm
Kenra
Mój brat dostal w spadku takiego pieseczka maleństwo przypominało jamnika a teraz to raczej jamniko-doberman. Ma dwa lata wazy 15 kg, masywny silny psiak i do tego łobuz na całego
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 9:00 pm
lunka777
Kenra napisał:
Ma dwa lata wazy 15 kg, masywny silny psiak
gdyby ten jamnik miał więcej z dobermana to ważyłby dobrze ponad 40 kg, a jak na jamnika to taka masa nie jest wcale dużo większa od właściwej. Wiem coś na ten temat, bo mam i jamnika i dobermana w domu. Mój jamnik (8 lat) to standard, wąży obecnie ok. 12 kg i to nie z powodu tuszy, bo to tylko sprężysta kupka mięśni. A co do masy dobermana w wieku 3 miesięcy to trudno powiedzieć, bo masa zmienia się praktycznie z tygodnia na tydzień.