Gabinet Weterynaryjny Gdańsk
   .: Rejestracja :.    | Strona "Weterynarz podpowiada ..." ma charakter informacyjny - NIE JEST MOŻLIWE leczenie via internet.

Zaloguj Rejestracja Szukaj

Zmiany na forum.

Aby zadać pytanie lub udzielić odpowiedzi trzeba się zarejestrować

Forum Strona Główna -> Koty
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
dwa koty ratunku- 1 stary
PostWysłany: Sob Gru 09, 2006 10:34 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
zalamana
Gość

MSIEWinXP800x600

Ratunku Sad mam od 6 mies kocurka, a od dziś 2 kota 16 letniego kastrata! Sad mama musiala mi go oddac bo brat ma alergie :/
kocurek troche sie boi ale ciekawski podchodzi zaś stary nie je, syczy i syczy nerwowo! nie wiem co robic Sad to 1 dzien! czy im przejdzie?! boje sie je zostawic same! Sad sama panikuje! Sad prosze o rady! czy one sie pogodza i pokochaja?! Sad

Katalog Stron - Zwierzęta Domowe

PostWysłany: Sob Gru 09, 2006 11:39 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
lisek
animal friend

FirefoxWinXP1024x768

może kilka dni obserwować ich zachowania, nie zmieniać nic w nawykach kota który mieszkał z Tobą, na czas twej nieobecności nowego domownika zamykać w innym pomieszczeniu. Może same dojdą do porozumienia, stary jak się oswoi z nowym miejscem pewnie przejmie dominację nad młodszym, jest to stresująca sytuacja dla całej waszej trójki, proszę dać trochę czasu i sobie i kocurkom Ok
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 2:39 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
amsta
users

MSIEWinXP

Smile oby sie udalo! Smile serio jestem zalamana! juz je rozdzielilam, ale co sie widza jest syczenie tego starszego i nowego w domu, mlody jest ciekawski, podchodzi ale sie boi Smile dla mnie to obled noc nieprzespana, bo stary wyszedl ukradkiem i byla wojna na przedpokoju - jeden syczal drugi miauczał - czyli jest 100% nadzieja ze sie zaakceptuja? kojarze znajomych ktorzy maja po 2 - 3 koty i u nich jakos ok - czy to znaczy ze moje kocurki sie zaprzyjaznia? Sad przeciez nie pozbede sie ani 1 ani 2 Sad a przykro mi gdy widze co sie dzieje

[ Dodano: Dzisiaj o godz. 2:40 pm ]
aaa ona sa rozdzielone na razie - widza sie krótko i pod moja obecnoscią -kiedy moge przestać je izolowac? Sad

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 10:51 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
lisek
animal friend

FirefoxWinXP

może właśnie taki kontakt jest potrzebny, ja musiałam godzić psy i tyle wiem, że zwierzaki muszą to załatwić między sobą Wink
Jeśli krew się nie leje i futro nie fruwa, to nie jest najgorzej Cool
Wiem co czujesz ,ale musisz im pozwolić na więcej, spróbuj bez potrzeby nie interweniować, myślę że Twoi znajomi mówią podobnie, będzie dobrze, zobaczysz Rolling Eyes
Lisek

:)
PostWysłany: Pon Gru 11, 2006 11:20 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
amsta
users

MSIEWinXP1024x768

dziekuje za dobre slowa:)))
juz dzis jakos lepiej na 15 min spotkaly sie Very Happy stary pozwolil sie mu zbilizyc na odleglosc 10 cm:) sukces- ale po chwili mojej nieuwagi doszlo do boxu Very Happy i to o dziwo mlody zaczal! Smile stary biedny sie bronil:[ z tym ze mlody to raczej w formie zabawy Smile zrobil/// ech kto je zrozumie :] Surprised

[ Dodano: Dzisiaj o godz. 11:21 am ]
lisek a Ty masz koty?:] jestes z Gdanska?:]
dzieki za mile slowa wsparcia Smile

PostWysłany: Wto Gru 12, 2006 2:52 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
lisek
animal friend

FirefoxWinXP

jestem z Kalisza ale kocham wszelkie stworki a obecnie mam psy i papugi, ale wiem ,że natura rządzi się swoimi prawami Rolling Eyes
czas pamiętaj, jeśli futro się nie sypie to nie ingeruj Exclamation

PostWysłany: Pon Sty 01, 2007 5:02 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
nati
pomocnicy

MSIEWinXP

kiedyś, jak moje psiaki ustalały sobie hierarchię, potrafiłam w środku nocy jak się gryzły wstawać i je rozdzielaćVery Happy ale doszłam do wniosku, że to nic nie zmieni. Mój kot czesto gryzł się z okolicznymi kociakami do czasu az nie ustaliły, że one sie tu nie pokazująVery Happy przeciez nie bede biegała za kotem po polach bo sie gryzie. zgadzam sie z moimi poprzednikami, jeśli nie ma strumieni krwi, ran itp. daj im wolną "łapę" Very Happy musza ustalic kto jest panem;)
powodzenia

www.przystanocalenie.com.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Pią Lut 08, 2008 12:46 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
koci_maniak-TiguaN
users

MSIE7WinXP

spokojnie po kilku di=niach przyzwyczaja sie - miałe identyczna sytuacje

dwa koty ratunku- 1 stary
  Forum Strona Główna -> Koty