Gabinet Weterynaryjny Gdańsk
   .: Rejestracja :.    | Strona "Weterynarz podpowiada ..." ma charakter informacyjny - NIE JEST MOŻLIWE leczenie via internet.

Zaloguj Rejestracja Szukaj

INFORMACJA

Zainteresowanych lekarzy weterynarii informujemy ,że strona (kod+baza danych)
oraz domena weterynarz-podpowiada.info jest na sprzedaż.
Kontakt PW - Umik

ZAWIESZAMY DZIAŁALNOŚĆ FORUM

Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
postrach podworka i nietylko :( co robic??
PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 1:14 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
sprezyna111
users

MSIEWinXP1024x768

Witam Smile Chciałam zadać pytanko o mojego psa.Martwi mnie to ,że im jest starszy tym staje sie coraz bardziej agresywny wobec ludzi przechodzacych na ulicy (jest caly czas na smyczy )jak i innych zwierzat toleruje tylko niektorych i to bardzo rzadko , pozatym niecierpi dzieci,kiedy jakies przejezdza rowerem nie da sie jej prawie na smyczy utrzymac Sad .To jest strasznie uciazliwe nie moge jej nigdzie puscic a co gorsza wychodzic do ludzi Sad.Suczka ma 4 lata ,to dalmatynczyk .Nigdy nie uczylismy jej agresji ,wychowuje sie w rodzinie.Pomozcie bo jest cooraz gorzej , idac na spacer reke mi prawie wyrywa warczac i chca sie rzucic na przechodnia ktory nic jej nie zrobil Sad a ja nie wiem od czego to zalezy i co ja robie zle ze sie taki agresywny pies wychowuje Sad.(mieszkam w bloku wszyscy sie jej boja :(nawet jak jest na smyczy na dodatek narzekaja a ja sie wcale nie dziwie)
z gory dziekuje za odpowiedz Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Katalog Stron - Zwierzęta Domowe

PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 9:17 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
PitPan
lek.weterynarii

MSIEWinXP

wygląda na to że smycz jest powodem agresji u psa ponieważ pies na smyczy nie ma możliwości uniknięcia niechcianego kontaktu z konkurentem poprzez obejście go szerokim łukiem dobrze byłoby wyprowadzać psa na otwartą przestrzeń gdzie można go puścić wolno pies bez sznura zachowuje się lepiej i jest mniej agresywny. można zacząc na rozciąganej smyczy i zastosować kantarek czyli obejme na pysk do której przymocowana jest smycz.

PostWysłany: Pią Lut 08, 2008 10:33 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
koci_maniak-TiguaN
users

MSIE7WinXP

no chyba pan nie ma racji mam psa owzcrka podchalańskiego który tylko toleruje najbbliższą rodzinę- 4 osoby a inne mogłby zagryść to normalne niektóre psy są takie ale czy pani pies był wcześniej tez taki czy nie i jaka to rasa a jezeli nie był taki to musi cos byc tego przyczyna np ktos go udezrył mocno czy cso bo smycz to nie jest tego powodem an pewno psy na spacerze mysza byc nasmyszy i niekiedy w kagańcu

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 10:57 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Dalmatynczyki to pieski z charakterkiem.W mojej rodzinie dalmatynczyk pogryzl dziecko,rzucal sie do wszystkich,az w koncu zostal uspiony.Kantarek jest bardzo pomocny do prowadzenia takich pieskow.Trzeba mu zapewnic duzo ruchu-powinien sie wybiegac.Jest to pies o niespozytej energii i czasami swoja "niewole" odreagowuje agresja albo ucieczkami.Pies czesto wyczuwa nastroje wlasciciela i kiedy sama nastawiasz sie psychicznie,ze sunia bedzie atakowac-to napewno to zrobi.http://www.amichien.pl/ tu mozna uzyskac rade dotyczaca niesfornych pieskow
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

postrach podworka i nietylko :( co robic??
  Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt