Witam, moja kotka od dłuższego czasu ma problemy z wypróżnianiem. Twarde i wręcz czarne stolce i jak się załatwia to widzę, że się męczy. Co jakiś czas podaje jej pastę (brązowa, nie pamiętam jak się nazywa). Czasem wogóle się nie wypróżni (przeważnie jak nie podam jej pasty). Chciałabym zaznaczyć, że kotka wogóle nie wychodzi na dwór (zresztą boi się wychodzić ). Odżywia się normalnie (sucha karma Purina + saszetki), choć czasem ma napady "wilczego apetytu" lub na odwrót jest bardzo wybredna. Pije tylko wodę (przegotowaną, odfiltrowaną). Chciałam zapytać jakie badania mogę wykonać, żeby wykluczyć poważna chorobę? Obecnie są przypuszczenia, że to jest przytkanie włosami i że jej to przejdzie. Aha, kotka nie jest sterylizowana (bierze zastrzyki) i ma ok.3 lat. Jeśli to ma znaczenie to jest to kocica tricolor, "rasa europejska". Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.