Witam, to co napiszę może być dla niektórych zabawne, ale ja ciąglę szukam logicznego wytłumaczenia dla zachowania mojej suczki 1.5 rocznej. Mianowicie, mój psiak ma 2 piłki, które jak się naciska to piszczą. Niby nic, ale gdy ktoś z domowników weźmie którąś z piłek do ręki i zacznie ją naciskać żeby wydała dżwięk, to mój pies odsuwa się i błagalnie piszczy... Później jak się jej rzuci tą piłkę, chodzi trzymając ją w pysku i piszczy, lata z małego pokoju do dużego jakby czegoś szukała.... Ostatnio również leci reklama w telewizji chyba Pedigree, psy bawią się piszczącymi zabawkami, gdy ta reklama leci mój pies lata z jednego pokoju do drugiego i piszczy, tak jakby szukała kogoś kto się tym bawi, i przeraźliwie piszczy jak by jej ktoś krzywdę robił... Niewiem o co tu chodzi, ale chciałabym się dowiedzieć o co chodzi temu mojemu psu:) Pozdrawiam
Czy czasami nie miala ostatnio cieczke?Wyglada to jak ciaza urojona,wydaje jej sie,ze to szczenie piszczy,wiec podnosi lament.Ja kiedys mialam rottweilerkr,ktorej kupowalam na rynku piszczace zabawki.Kiedy wracalam do domu,Arielka szukala w siatce z zakupami piszczalek.Bardzo ostroznie brala w pyszczek,a kiedy zabawka pisnela-to ona razem z nia piszczala.Lamentowala,jakby szczeniaczkowi cos sie stalo.MOze to nadmiar uczuc macierzynskich tak sie objawia?
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 7:58 pm
owieczka88
No może masz rację... Właśnie to tak wygląda.... Chyba w styczniu miała cieczkę jak dobrze pamiętam.
[ Dodano: Dzisiaj o godz. 12:55 pm ]
Ale rzeczywiście, jak dla mnie bardzo dziwne zachowanie, miałam 4 psy, i żaden się tak nie zachowywał... sama bierze piłki, lata z nimi i piszczy, później próbuje je schować w swoim łóżku
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 1:19 am
ewex
to na pewno oznaki ciazy urojonej,moja jamniczka od 7 lat ma ja dwa razy do roku jak w sutkach pojawi sie mleko udaj sie do lekarza aby dostala leki na wstrzymanie laktacji.Pozdrawiam!
[ Dodano: Dzisiaj ]
aha a zabawke niestety lepiej zabrac,bo poteguje macierzynski instynkt
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 7:41 am
kinka
Jezeli kokosi sie w lozku,to 100% ciaza urojona.Z odbieraniem zabawek sa zdania podzielone.Jedni lekarze mowia,zeby zabierac,gdyz wzmaga przyplyw uczuc macierzynskich i wzmaga laktacje,a inni,zeby zostawic,gdyz przejdzie naturalny cykl wychowania szczeniat(fakt,ze urojony) i organizm wroci do normy.Po zabraniu zabawki,sunia teskni,piszczy i jest smutna.Wiec ciezko cokolwiek tu radzic.