Gabinet Weterynaryjny Gdańsk
   .: Rejestracja :.    | Strona "Weterynarz podpowiada ..." ma charakter informacyjny - NIE JEST MOŻLIWE leczenie via internet.

Zaloguj Rejestracja Szukaj

INFORMACJA

Zainteresowanych lekarzy weterynarii informujemy ,że strona (kod+baza danych)
oraz domena weterynarz-podpowiada.info jest na sprzedaż.
Kontakt PW - Umik

ZAWIESZAMY DZIAŁALNOŚĆ FORUM

Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 

Czy dlugo ci zajeło nauczenie psa siusiania na dworzu?
około tygodnia
66%
 66%  [ 2 ]
4-5dni
0%
 0%  [ 0 ]
miesiąc
33%
 33%  [ 1 ]
Wszystkich Głosów : 3

Siusianie w domu.
PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 6:14 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Majkel
animal friend

OperaWinXP1024x768

Witam posiadam 4 miesięcznego maltańczyka. Problem mam z tym iż mój piesek sika w domku.Niestety nie chce sie przyzwyczaić do załatwiania potrzeb fizjologicznych na dworzę. Wychodzę z nim około 6 razy dzienie na dwór.Prosze o pomoc nagradzam go jak zalatwi to na dworzu ale to chyba na niego nie działa.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Katalog Stron - Zwierzęta Domowe

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 7:34 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Trzeba wiedziec,ze piesiu zalatwia sie po jedzeniu i po przebudzeniu sie.Wtedy zabrac go na dwor.Nie dawac do picia mleka-jest moczopedne.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 7:19 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Majkel
animal friend

OperaWinXP

Ale ja zawsze po jedzonku z nim wychodze rano nawet piszczy ze na dworek ale w dzień zalatwia swe potrzeby w domu :/

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 7:46 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Sprobuj pokrecic sie po sklepach zoologicznych.W niektorych mozna kupic kropelki,ktore zniechcecaja pieska do siusiania jak rowniez takie,ktore kropi sie w miejscu w ktorym chcemy,zeby sie zalatwil.

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 6:57 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
asia112_74
users

FirefoxWinXP

Ja mam pieska rasy shih-tzu i z natury te psinki długo się uczą czystości. Mój Gucio dosłownie załatwia się na dworze od 3 tygodni a ma skończone 6 miesięcy. Może to niektórych zdziwi ale ta rasa zaczyna sygnalizować o swoich potrzebach jak skończy rok. Więc musiałam sie pozbyć dywanów w mieszkaniu aby wiedzieć jak często była wpadka. Wychodziłam z Guciem naprawdę często około 20 razy w ciągu dnia. Ale teraz są efekty. Więc musisz okazac trochę cierpliwości a Twoja psinka zrozumie wreszcie gdzie ma załatwiać woje potrzeby. Smile

problem na sikanie w domu
PostWysłany: Nie Maj 04, 2008 3:56 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
moniczka_91_
users

FirefoxWinXP1280x800

ja mam psa rasy shih-tzu..i to nie prawda ze ta rasa uczy sie czystosci gdy pies skonczy rok..moj nauczyl sie gdy mial 3-4miesiace...moze wam sie wyda dziwny sposob w jaki ja postąpiłam ale na mojego pieska pomógł i koleżanki tez..gdy sie wysikał na panele lub dywan umoczyłam tu w siuśkach kawałem nosa...zrobiłam tak z 7-8 razy i sikał w domu raz może 2 na tydzien...gdy z rana nie wytrzymal[/url]

PostWysłany: Nie Maj 04, 2008 4:18 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Maczanie psiego noska w odchodach,to barbarzynstwo.Stare metody,ktore wiecej szkodzily,niz pomagaly.W ksiazce "Okiem psa" wyraznie pisze,ze w ten sposob mozemy nauczyc pieska zjadania odchodow.

PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 8:53 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Hellander
users

FirefoxWinXP1680x1050

Mam 6 tygodniowego szczeniaczka, praktycznie bardzo rzadko zdarza mu się już załatwić w domu, nauczenie załatwiania się na dworze zajęło mi dosłownie jeden dzień. Dzień ten cały poświęciłem tylko na to, od samego rana założyłem buty i ich nie ściągałem, obserwowałem pieska, zaraz jak się przebudził brałem go na dwór i tam jak się załatwił chwaliłem, w czasie zabawy poprostu go obserwowałem, jak zaczynał się nerwowo kręcić i węszyć, na ręce i na dwór. Jeśli zdarzyło/rzy mu sie załatwić w domu to go nie karce, poprostu to ignoruje i brak nagrody i pochwał. To chyba najlepsza metoda.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 5:03 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
PITTbullica
users

MSIE7WinNT

idiotyczna metoda, ale to nic zrobisz ze swojego psa indoga :> jakbym cie znała powiedziała bym ci cos niemiło ale to chyba dla ciebie ok ze cie nie znam

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 6:07 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Hellander
users

FirefoxWinXP1680x1050

PITTbullica napisał:
idiotyczna metoda, ale to nic zrobisz ze swojego psa indoga :> jakbym cie znała powiedziała bym ci cos niemiło ale to chyba dla ciebie ok ze cie nie znam

Idiotyczne to ty masz wypowiedzi.
Może według ciebie psa trzeba prać i wtykać mu pyszczek w siuśki??
Zanim coś następnym razem napiszesz zastanów się 3 razy...
Metoda poskutkowała doskonale, piesek mając 6 tygodni już się w domku nie załatwiał (oprócz nocy kiedy poprostu nie wytrzymywał) teraz ma tygodni 11 a ja nie wiem co to znaczy załatwiający się w domu pies.

Siusianie w domu.
  Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt