Aha... U mnie teraz konczy sie piaty dzien choroby... Oby bylo tak jak u Ciebie Bardzo bym tego chciala... Napisze jak jutro bedzie sie czul...
Dziekuje Kinka za wiadomosci od Ciebie! Jesli bedziesz wiedziec cos jeszcze to pisz! Wlasnie moj piesek dostal kroplowke i powoli zasypia... Boje sie o niego bo nie chce zeby umarl Jesli ktos wie cos jeszcze na temat tej choroby lub mial chorego pieska i mu wyzdrowial niech napisze koniecznie! Bardzo prosze!
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 5:29 pm
zielona
Mój miał parwowirozę w wieku 3 miesięcy,było to 3,5roku temu,nie pamiętam kiedy zaczął jeść i pić ale pamiętam,że codziennie chodziliśmy na kroplówki ,wymiotował przy tym,a potem pomalutku wprowadzaliśmy do jedzenia rosołek z ryżem,kurczakiem.I Żyje do dziś!Ma się dobrze.A weterynarz też nie dawał mi nadziei!Ale pamiętaj nie ufaj w 100% jednemu weterynarzowi-Ja mam właśnie przykład na moim drugim psiaku-za bardzo zaufałam i dzisiaj go już nie ma wśród nas.Może konsultacja u jakiegoś innego?
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 5:39 pm
kinka
Do picia daj mu wode z odrobinka soli.Sol zatrzymuje wode w organizmie i nie odwodni sie.
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 6:50 pm
Martunia0506
Zielona a nie wymiotowal tym rosolkiem z ryzem i kurczakiem? Dzis dostal od wet gesta karme w puszce. W niej jest kurczak watroba itp. Nabieram troche i wstrzykuje mojemu pieskowi male ilosci do pyszczka. Daje mu tez troszke wody strzykawka zeby rozrzedzic troche sline bo jest bardzo gesta. Dobry pomysl Kinka sprobuje jak mi radzisz. Z moim pieskiem jest nadal tak samo Nic sie nie zmienilo Zobaczymy co bedzie jutro... Prosze o jeszcze wiecej rad! Z gory dziekuje!
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 11:57 pm
tasia
Moj piesek a raczej sasiadki mial parwowiroze .. zostala rozpoznana w trzecim dniu.. aale odrazu ! . Wszystko przechodzil identycznie jak Twoj !. dostawal antybiotyki i 3 razy dziennie kroplowke i wyzdrowial ! Bedzie dobrze !
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 6:13 am
Martunia0506
Tasia a wiesz po ile dniach zaczal pic i jesc? Bo nawet jak teraz mojemu daje w strzykawce wode i troche jedzenia to on troche wypluje i troche zje... Oby bylo tak jak Tasiu piszesz... Dzis znowu jade do wet Zobaczymy co dzisiaj mi powie... Wczoraj wet powiedzial ze moj cocker spaniel jest silnym psem... Prosze o jeszcze jakies informacje i dziekuje za nadeslane!
[ Dodano: Dzisiaj o godz. 10:54 am ]
Moj piesek umarl...