witam!!!!
moj pies (suczka) ma raka dwoch sutkow. Ma 9 lat i czuje sie dobrze. Nie zauwazylam u niej niepokojacego zachowania. Weterynarz stwierdzil ze nalezy wykonac operacje i usunac sutki i zrobic sterylizacje na wszelki wypadek. Trzeba dzialac szybko. Mysle ze za 6 dni bedzie ta operracja. Pisze, bo chcalabym uzyskac informacje o pozniejszym samopoczuciu psa, jak nalezy sie nim opiekowac, jakie leki podawac (oczywsiecie wiem ze bede to musiala skonsultowac ze swoim weterynarzem tu na miejscu), czy dlugo piesek moj bedzie sie czul nieswojo i obolaly, itp...no i czy warto?...czy nie ma innej drogi? Ja mieszkam poza granicami kraju. Moim pieskiem opiekuje sie moja mama,...ja wracam za 3 miesiace, ale obawiam sie ze to zbyt dlugo by zwlekac,....czy jednak jest jakas szansa...by moj piesek mogl poczekac?
licze na szybka odpowiedz!!
pozdrawiam
Angelika
Nie boj sie o piesia.Mojej kolezanki jamnisia szorstkowlosa najpierw miala usunieta macice,a pozniej cala listwe mleczna.Przez kilka dni doszla do siebie.Miala wtedy 12 lat-teraz ma 16 latek i zachowuje sie jak szczeniak.Zycze powodzenia i glowa do gory.
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 3:25 pm
Fenol
Im szybciej tym lepiej.Usuwać zmienioną stronę listwy mlecznej i pełna ovariohisterectomia- nie ma wyjścia trzeba podjąć ryzyko