Po raz pierwszy w zyciu mam male kroliczki maja 2 tyg i 2 dni w piatek wyszly z gniazda oczywiscie wiele czytalam na ten temat i wiem ze takie zachowanie moze byc jezeli matka ma zbyt malo pokarmu ale hmmm czy to jest mozliwe zeby az tak ich nie nawidzila jej reakcja jest bardzo dziwna kiedy male probuja sie dobrac do jej sutek aby zjesc ona je powala lapami i gryzie boje sie ze je zagryzie to jest reakcja jak by chciala je porzec warczy na nie i obraca sie tylem do nich kiedy tylko maly zbiza sie do niej odrazu szczerzy zeby i juz ma malego pod lapami :(male od soboty jedza sianko podjadaly kolby matce...odizolowalam mlode od matki ale czy dobrze zrobilam nie wiem oczywiscie dopuszczam matke do nich ale ona nadal nie chce ich karmic :(:(:(Kupilam mleko dla malych kociakow i owszem pija z checia gdy im podaje choc wiem ze to nie to samo co matki mleko moze jest sposob na to zeby ja przekonac do karmienia mlodych.W sumie moja kroliczka ma za ledwie 8-9 miesiecy czy moze powod jets ten ze jest zbyt mloda na opieke malych...Prosze o pomoc :!:
Dzieki serdeczne ale moje kroliczki czuja sie wysmienicie ) poprostu bylam wystarszona i balam sie ze nie dam sobie rady i ze moze sie cos stac i je strace ) ale wszystko jest dobrze jednak mleko kocie z witaminami dalo chyba wiele Pozdrawiam