Mam kroliczka od prawie 4 miesięcy , samiec, ostatnim czasy bardzo mruczy , wydaje dziwne dzwieki , kiedy daje mu jesc, kedy chce go poglaskac , nie wiem dlaczego tak sie dzieje !!!! moze jest chory albo cos go boli
Jeśli nie widzisz innych niepokojących zmian np. utrara apetytu, to raczej jest O.K., słyszałam od kilku znajomych, że ich króliki wydają bardzo zróżnicowane dźwięki
Pozdrawiam
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 7:46 pm
Madzia-m
Nie martw się to chyba normalne mój królik reż wydaje takie jakby jęczonce dźwięki.
_________________ Warszawa
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 5:50 pm
makusiaaa
moj tez wydaje takie dziwne dzieki np. jak jakas swina no i juz powoli przestaja ale kroliki takie sa maja rozne kaprysy
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 9:39 pm
anulama
Króliki wydają takie "warczące" dźwięki przede wszystkim gdy są podniecone. Mój najczęściej oprócz warkotu, urządza dzikie harce wokół nóg, wiszących ubrań, a ostatnio upatrzył sobie firanę. Jeśli mu na to pozwolić, potraktuje twoją rękę lub nogę jak samiczkę.
Po prostu twój królik dojrzewa płciowo.