Gabinet Weterynaryjny Gdańsk
   .: Rejestracja :.    | Strona "Weterynarz podpowiada ..." ma charakter informacyjny - NIE JEST MOŻLIWE leczenie via internet.

Zaloguj Rejestracja Szukaj

INFORMACJA

Zainteresowanych lekarzy weterynarii informujemy ,że strona (kod+baza danych)
oraz domena weterynarz-podpowiada.info jest na sprzedaż.
Kontakt PW - Umik

ZAWIESZAMY DZIAŁALNOŚĆ FORUM

Forum Strona Główna -> Króliki
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
odchody na dywanie
PostWysłany: Sro Lis 08, 2006 12:35 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
miśka
Gość

MSIEWinXP1024x768

Mam królisia od 3 lat. nie wiem co mam zrobić aby przestał sikać i zostawiać kupki na dywanie. Bardzo proszę o pomoc bezradny

Katalog Stron - Zwierzęta Domowe

PostWysłany: Pią Gru 01, 2006 2:43 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Kamila
users

MSIEWinXP

kroliki majä przewaznie toalete w 1 miejscu,najczesciej w käcie,zmocz gazete sikami krölika , daj w rög pokoju duzy worek foliowy i na niego gazete,krölik bedzie wiedzial gdzie ma sie zalatwic
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Nie Mar 16, 2008 3:20 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
gryzli
users

FirefoxWinXP

potwierdzam ale lepiej będzie jeżeli to mozliwe wyprowadzać go na spacer to znaczy zrobić mu wybieg i niech tam w dzień siedzi a na noc zamykać w klatce i będziesz miał/a spokój królikom nie mozna pozwolić biegać samowolnie po domu bo sie rozwydrzy i moze np. pogryść dywan lub poprzegryzać kable najlepiej jeżeli zrobisz tak jak powiedziałem0

Re: odchody na dywanie
PostWysłany: Wto Cze 10, 2008 10:00 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
anulama
users

FirefoxWinXP1440x900

Aby królik wiedział, gdzie jest jego "kącik" musisz przede wszystkim zapewnić mu w tym miejscu spokój. Najlepiej aby był to osłonięty kąt klatki lub wybiegu - króliki boją się otwartych przestrzeni, a załatwiają się tam, gdzie czują się bezpieczne. Za każdym razem wycieraj po nim mocz chusteczką higieniczną bądź ręcznikiem papierowym i wrzucaj do kuwety lub kącika toaletowego, a podłogę dokładnie umyj, aby królik nie czuł swego zapachu. Po jakimś czasie zrozumie gdzie powinien się załatwiać.
Jednak na "bobki" raczej nie mam sposobu. Borykam się z nim bez skutku. Po prostu jak się Leoś rozleniwi w pewnym miejscy lub przyśnie, to zostawi tam pamiątki. Często sam je po sobie sprząta zjadając je (z czego się cieszę, bo to znaczy, że ma zdrowy układ pokarmowy), ale większość muszę sama posprzątać po nim. Zawsze wrzucam je do jego kuwety i przez dwa-trzy dni mam ich mniejszą ilość, ale potem znów i znów... No, ale to tylko maleńkie zwierzątko, prawda...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

odchody na dywanie
  Forum Strona Główna -> Króliki