Gabinet Weterynaryjny Gdańsk
   .: Rejestracja :.    | Strona "Weterynarz podpowiada ..." ma charakter informacyjny - NIE JEST MOŻLIWE leczenie via internet.

Zaloguj Rejestracja Szukaj

INFORMACJA

Zainteresowanych lekarzy weterynarii informujemy ,że strona (kod+baza danych)
oraz domena weterynarz-podpowiada.info jest na sprzedaż.
Kontakt PW - Umik

ZAWIESZAMY DZIAŁALNOŚĆ FORUM

Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
czy dwie suki się zgodzą razem?
PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 9:14 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
zielona
users

MSIE7WinXP1024x768

Witajcie mam 4letnią suczkę rasy owczarek niemiecki.Chciałabym zakupić bernardyna sukę-szczeniaka,czy ktoś z Was ma 2 suczki?czy one się godzą ze sobą?Dotychczas miałam psa z suką i było OK.Dziękuję za odpowiedzi
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Katalog Stron - Zwierzęta Domowe

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 6:37 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
owieczka88
animal friend

MSIE7WinNT

Nie zawsze jest tak że dwie suki się gryzą. Bardzo często też jest tak że suka z psem mogą się nie lubieć i mogą być o siebie zazdrosne. Sama powinnać wiedzieć jaki jest ten Twój pies, jak się zachowuje w stosunku do innych psiaków. Może ktoś z Twoich znajomych ma suczkę. Mógłby ją przyprowadzić do Was do domu i zobaczyłabyś jak się zachowuje Twój pies w stosunku do tego psiaka. A jeżeli ma być to szczeniak, to powinnaś być pewna że jej nie zagryzie. Czasem pies wie gdzie jest jego terytorium i nie wpuszcza innych psów na swoje podwórko czy też do mieszkania. Może być również o to zazdrosna że szczeniakowi będziesz poświęcać więcej czasu.

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 7:19 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Ja mialam 3 suki-2 rottweilerki i owczarke niemiecka.Zyly w zgodzie.Teraz tez mam rottweilerke i dogo canario.Od poczatku spia razem przytulone i nigdy nie bylo miedzy nimi zadnych oznak agresji.Gorzej zachowuja sie wobec obcych suk.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 9:11 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
zielona
users

MSIE7WinXP

Prawie rok temu przyprowadziłam do domu szczeniaka,była zazdrosna przez około 2 tygodnie-zobaczyła że jednak że nie została odsunięta na drugi plan i zaakceptowała go,niestety piesio nie żyje i teraz myślałam o suczce,ale obawiam się że później jak szczeniak dorośnie to mogą bardzo walczyć o przywództwo,nie chciałabym żeby się pozagryzały!

PostWysłany: Sro Maj 07, 2008 7:38 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Nie martw sie o zagryzienie.Psy podczas walki o przywodztwo robia wiecej zadymy,niz gryzienia.Problem pojawia sie,kiedy wtraci sie czlowiek.Wtedy dopiero zaczynaja sie gryzc,a osoba wtracajaca sie tez moze zostac ugryziona.Ja mialam 2 rottweilery z jednego miotu.doszlo do walki na plazy.Podczas tej rodzinnej psiej klotni,odeszlam bardzo daleko i zostawilam psy.Pozniej zawolalam je jak gdyby nic sie nie stalo.Przybiegly zdziwione i juz nigdy nie walczyly.Zdarzalo sie,ze warczaly na siebie,ale zawsze ten nizszy ranga schodzil z drogi przywodcy.Po tej walce o przywodztwo obejrzalam obydwa i nie mialy sladu pogryzien.

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 7:29 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
zielona
users

MSIE7WinXP

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!Przemyślałąm całą sprawę i myślę,że jednak wybiorę samca-chociaż nie wiadomo co się okaże na miejscu jak zobaczę wszystkie psiaki,narazie pozdrawiam

PostWysłany: Pią Maj 09, 2008 7:09 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Trzeba to przemyslec,gdyz pies i suka -to dopiero problem.Tez to mialam.Podczas cieczki pies szaleje.Mozna dac zastrzyk przeciw cieczce,ale pozniej suka moze byc narazona na ropomacicze.

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 7:15 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
PITTbullica
users

MSIE7WinNT1280x800

ja mam dwa asty samce i sie nie gryza mały tylko wskakuje na duzego no i tak sie bawia zeby sie nie uszkodzic tak z otwarta buzia ale nie gryza sie tylko mały jest krnabrny bo jest mały mysle ze w przyszłosci nie bedzie sie nic działo co myslicie ?

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 7:43 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Dopiero pozniej wyjdzie jaki ma charakter.Kolezanka miala dwa dogi kanaryjskie i dopoki byly male-bawily sie razem.Kiedy dorosly,zaczely sie pieskie klotnie.Jeden wskoczyl drugiemu na grzbiet,chcac go chwycic za kark,ze tamtemu pekla kosc piszczelowa skretnie.Pies mial wstawiane blachy i jest juz dobrze,ale tamtego oddala,aby uniknac walk.Nie jest to regula i zalezy od charakteru psa,moga zgadzac sie dwa astki i bedzie dobrze.Ja mialam dwa rotki,przeprowadzily walke i ustanowily"szefa".Gorzej z rasami bojowymi.Okaze sie jak maly dorosnie.Moze sie zgodza.

czy dwie suki się zgodzą razem?
  Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt