Witam, ja mam pytanie odnośnie żywienia zwierząt. Mam psa i kota .Kot dostaje od małego sucha karmę kupowaną w sklepie i je jej bardzo dużo . Pies natomiast nie chce suchej karmy ani żadnej innej kupionej w sklepie , gotuję ryż z miesem i warzywami. Ostatnio kiedy byłam z kotką u weterynarza zaproponował mi karmę Specific adult. Powiedział żebym dawała tylko pół małego kubeczka na dzień , ale moj kot lubi dużo jeść i nie stety kiedy się najadała tą karmą wymiotowała .. Czym się różni taka karma od zwykłej kupowanej w sklepie ?? bo tej zwykłej mogła jeść do woli i nic jej nie było. Drugie pytanie , mojej psince o dziwo też posmakowała ta kocia karma .Jeśli bym kupiła taką karmę od weta to czy byłaby ona wystarczająca i nie trzebaby było już niczym dokarmiać .Proszę napisać mi czym się różnią gotowe karmy te ze sklepu i te od weterynarza. ps. ostatnio tez kiedy skończyły mi się witaminy dla psa i kupiłam w zoologicznym , potem weterynarz powiedział żebym nie kupowała w sklepie , bo nie są dobre ....
wiesz co róznica jest taka sama jak dla ludzi w jedzeniu, albo kupujesz w biedronce naprzykład obrzydliwe rzeczy za pół ceny a jak kupujesz w innym sklepie spożywczym markowe produkty doswiadczonych sprzedawców, a najlepiej jak kupujesz u weterynarza, poniewaz w sklepach nawet zoologicznych to nie ma dla zywnosci odpowiednich watrunków w szczególnosci latem, wierz mi wiem co mówie, takie same pieniadze nawet mniejsze wydasz u weterynarza a masz 100proc pewnosc jakosci i zdrowia twego psa.
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 7:09 am
kinka
Trzeba brac pod uwage sklad karmy.W sklepie tez maja dobre,ale drozsze.Takie jak Eukanuba,czy Hill to juz sa najlepiej zbilansowane