Gabinet Weterynaryjny Gdańsk
   .: Rejestracja :.    | Strona "Weterynarz podpowiada ..." ma charakter informacyjny - NIE JEST MOŻLIWE leczenie via internet.

Zaloguj Rejestracja Szukaj

INFORMACJA

Zainteresowanych lekarzy weterynarii informujemy ,że strona (kod+baza danych)
oraz domena weterynarz-podpowiada.info jest na sprzedaż.
Kontakt PW - Umik

ZAWIESZAMY DZIAŁALNOŚĆ FORUM

Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Wychowanie psa o charakterze bardzo dominującym.
PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 9:49 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Hellander
users

FirefoxWinXP1680x1050

Witam.

Jak w innym temacie wspomniałem mam 6 tygodniowe szczenie. Jest to pies bardzo mądry i pojętny. Po wykonaniu testu Campbella - Fishera okazało się że szczenie ma charakter "bardzo dominujący".
Prosił bym o porady jak wychowywać takiego szczeniaka, nie chciałbym popełnić żadnych błędów(nie używam metody karcenia).
Poczytałem to forum i widzę że polecacie książkę Pana Fishera "Okiem Psa". Czy w tej książce znajdę odpowiedź na moje pytanie czy też mam szukać innej.

Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Katalog Stron - Zwierzęta Domowe

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 7:25 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Warto byloby poisc (po szczepieniu)z maluszkiem do Psiego przedszkola.Takie szczenie uczy sie ,a my mamy nad nim pelna kontrole.Wtedy latwiej bedzie go sobie podporzadkowac,rowniez w pozniejszym czasie takiego pieska latwiej szkoli sie z zakresu posluszenstwa.W Gdansku tego typu przedszkole jest w "Hauwardzie".Mozna znalezc strone internetowa i skorzystac.Zycze powodzenia.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 10:00 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Hellander
users

FirefoxWinXP1680x1050

No właśnie w tym problem że nie stać mnie na takie rzeczy i będę musiał z psinką sam sobie poradzić Rolling Eyes

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 7:32 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
kinka
pomocnicy

FirefoxWinXP

Rozumie,ale przedszkole nie jest drogie.Jedna lekcja w granicach 10zl.Nie jest to kurs zobowiazujacy,chodzimy na lekcje,kiedy chcemy.Testy nie zawsze sa wiarygodne,gdyz czesto wyniki oceniamy,jak to sami widzimy.Warto spotykac sie z innymi szczeniaczkami i wtedy widac,czy nasz piesiu jest rzeczywiscie dominantem-czy atakuje w zabawie,czywskakuje na inne pieski i przyciska je do ziemi itp.Ja mam rottweilerke i dogo canario.Ta druga,pomimo,ze jest psem bojowym,to nie ma sklonnosci do dominacji czlowieka i to typowy dla tej rasy charakter.Wiec warto chociaz poszukac innych szczeniaczkow,zeby zobaczyc jaki charakter naprawde ma nasz pupil.Ja mieszkam na Stogach i mam akurat 9 tygodniowe maluszki,wiec w razie problemu moge pomoc.Pozdrawiam.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 10:56 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Hellander
users

FirefoxWinXP1680x1050

Huh, mieszkasz nieco daleko, jakieś 250km a szkoda bo chętnie bym zobaczył jak moja mała zareagowała by na taka sworke Laughing

Orientowałem się i niestety w mojej okolicy brak Psich Przedszkoli, myślę że jednak skończy się na wychowywaniu szczeniaczka przy "pomocy książek" Smile

Muszę znaleźć jakiegoś innego szczeniaczka i poobserwować ich w czasie zabawy.

Jeśli zna ktoś jeszcze inne warte polecenia tytuły oprócz tych pana Fischera to prosił bym o podanie.

Wychowanie psa o charakterze bardzo dominującym.
  Forum Strona Główna -> Tresura - wychowanie zwierząt