Dzień dobry jestem osobą starszą , niedawno córka wyjeżdzajac do Angli na 3 miesiące poprosiła mnie o zaopiekowanie się swoją suczką ( syberian husky) bardzo ruchliwe stworzenie . Problem w tym , że nie daje rady z nią na spacerach , ona wcale nie umie chodzic na smyczy , wrcajac ze spaceru czuje sie jak bym wracała z bitwy , a ja nie mam juz tyle siły . Prosze o rade , moze są jakieś ćwiczenia żeby się nauczyła ( córka mieszka w domu i piesek biegał luzem , ja mieszkam w bloku )Z góry dziekuje za pomoc
Witam.Ciezka sprawa.Ta rasa potrzebuje sporo ruchu,zeby wyladowac energie.W bloku jej nie za bardzo.Jezeli ma ponad 1,5 roku to mozna doczepic opone samochodowa,zeby ja ciagnela,wtedy ona sama lepiej sie poczuje-jest to pies do ciagniecia i powinien pracowac.Sa szkolenia psow,ktore trwaja przecietnie 3-m_ce,wiec zakoncza sie po powrocie Twojej corki.Mozesz poprosic kogos odpowiedzialnego,zeby pomogl w wyprowadzaniu pieska,bo jeden spacer,to za malo.
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 7:43 pm
Wilczek
Użyj obroży uzdowej (inna nazwa kantar, halti) koszt 13-25 zł. Na pewno pomoże .