iadomość: Witam, mam pytanie dotyczace swinki morskiej.Moja swinka jest dlugowlosa 2letnia strasznie sie drapie bylem z nia u weterynarza i powiedzial ze drapie sie przez pasozyty ktore sa w skorze juz dostawala kilka razy zastrzyki byla spryskiwana preparatem przeciw pasozytom i innym insektom ale to nic nie pomoglo. Staram sie teraz na wlasna reke jakos jej pomoc i chcial bym sie dowiedziec jaki puder i gdzie mozna go dostac by byl najlepszy lub inny srodek ktory mogl by jej pomoc. Od innego weterynarza dostalem preparat BIOCYT ale to jest srodek z tego co wiem silnie toksyczny i boje sie ja tym spryskac chociaz zarazem chcem bardzo jej pomoc prosze o rade bo juz nie wiem co robic a nie chcem jej oddac do uspienia pozdrawiam i prosze o jak najszybsza odpowiedz
ps. swinka mieszka w akwarium dostaje leki przeciw alergiczne bo tez bylo prawdopodobienstwo ze jest alergiczka
proponuję zmienic akwarium na klatke [w akwarium nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza]na rany skóry należy stosować środki odkażajace na pasożyty można zastosować permetryne w zasypce
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 10:39 am
Wera
Moja koleżanka ma świnkę morską i chodzą po niej malutkie białe robaczki nie wie co zrobić bo poprzednia świnka jej zdechła z tego powodu. Tą nową trzyma w tej klatce co trzymała wczesniej tą starą za sćiułkę ma siano i pigwe drzewną proszę o szybką odpowiedź
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 9:25 pm
Mlodszy_Psiarz
Cytat:
proszę o szybką odpowiedź
Jutro rano do wet-a na zakupy ?
Najlepiej ze świnką ?
_________________ „Feci, quod potui, faciant meliora potentes”