Cześć to znowu ja oprócz kotki posiadam też śliczną sunie mieszaniec hasky i czegoś tam jeszcze . Chce wam dziś opowiedzieć o pseudo miłośnikach psów. Otoż istnieje w necie taka stronka może ktoś z was ją odwiedził? (nie wiem czy mogę napisać )Na tej stronce mozna sie dowiedzieć różnych informacji o psach , między innymi można wstawić zdjecie swojego pupila a inni podpowiedzą co to za rasa. I ja tak zrobilam , wsadziłam fotke swojej suni .Mówię wam jaka wojna się rozpętała .Na poczatku było kulturalnie , jedni pisali Hasky , inni malamut inni że kundelek zdania były odmienne .Stanęło na tym , że moja sunia to hasky pomieszny z nie wiadomo z czym , ale to nie ważne . Potem już zaczęli się wyzywać od różnych , mojej suni i mnie też się dostało Pisali , że mam głupiego psa , bo nie ma rodowodu , żebym nigdy jej nie dopuszczała bo to pseudo hodowla i że jeden się lepiej zna a drugi jest głupi jak but (delikatnie napsalam) I tak jest na prawie kazdej innej fotce wojna pseudo znawców psich ras . Oczywiście są też ludzie któży wypowiadają sie z kulturą , za pewne nie było by tak aczkolwiek w mniejszym stopniu , gdyby sie wszyscy tam logowali ale takiej opcji nie ma kazdy się podszywa pod drugiego i pisze obrażliwe teksty .Nawet napisałam do moderatora żeby to zmienić ale mój list pozostał bez odpowiedzi , a stronka naprawdę fajna. Może przynudzam jeśli tak to napiszcie i wiecej nie będę , a admina proszę w takiej sytuacji o usuniecie mojego postu. Pozdrawiam
Zgadzam sie z Toba calkowicie-to nie sa milosnicy psow-tylko ras.Mnie tez nieraz przechrzczono.Kiedys mialam rottweilery z rodowodem,wiec nalezalam do elity.Odkad mam dwie sunie bez rodowodu-jestem wykleta-bo jak twierdza -to sa kundle.Pies bez rodowodu jest kundlem nie zaslugujacym na milosc czlowieka.Jezeli chodzi o rozmnazanie rasowych kundli,to sprawa jeszcze gorsza.Takie osoby sa zaszczuwane na wszystkich forach,a nawet w niektorych ogloszeniach.http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/wystarczy tu poszukac w ogloszeniach o zwierzetach.Zamiast ogloszen,robi sie forum w celu "dokopania"wlascicielowi rasowego kundla.Wiec nie patrz na to,co mowia inni,tylko kochaj swojego piesia,dopoki zyje,jest zdrowy i wesoly.Pies za krotko zyje,ledwo go odchowasz,nauczysz czegos,a juz jest staruszkiem.Pies im starszy,tym madrzejszy.Uwielbiam pieskie staruszki,a Ciebie pozdrawiam serdecznie.