Gabinet Weterynaryjny Gdańsk
   .: Rejestracja :.    | Strona "Weterynarz podpowiada ..." ma charakter informacyjny - NIE JEST MOŻLIWE leczenie via internet.

Zaloguj Rejestracja Szukaj

INFORMACJA

Zainteresowanych lekarzy weterynarii informujemy ,że strona (kod+baza danych)
oraz domena weterynarz-podpowiada.info jest na sprzedaż.
Kontakt PW - Umik

ZAWIESZAMY DZIAŁALNOŚĆ FORUM

Forum Strona Główna -> ... Inne Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Pytania do lekarzy weterynarii
PostWysłany: Pon Maj 01, 2006 9:11 am Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Commander
users

AvantBrowserWinXP1024x768

Analiza i ocena zagrożeń na stanowisku pracy Weterynarza

[ Dodano: Dzisiaj o godz. 9:13 am ]
A mianowicie chodzi mi o :
-Z jakimi rodzajami zagrożeń spotykamy się na danym stanowisku pracy

-Krótka charakterystyka każdego z tych zagrożeń np. czynniki biologiczne,chemiczne,mechaniczne

-skutki zdrowotne u osób narożonych na działanie czynników szkodliwych

-w jaki sposób należy zapobiegać zagrożeniom(np. poprzez elijminację czynników szkodliwych oraz ich ograniczanie,poprzez stosowanie środków ochrony indywidualnej i zbiorowej)

-stosowane środki techniczne i organizacyjne podejmowane w celu zapobiegania zagrożeniom na stanowisku pracy weterynarza

-Prawdopodobieństwo wystąpienia choroby zawodowej(jak często,statystyki)

-Profilaktyka zawodowa(badania,jak często,jakie wymagania musi spełniać pracownik przed podjęciem pracy na stanowisku weterynarza

Bo tego nigdzie nie można spotkać więc myślę że tu może coś znajdę dzięki wam...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Katalog Stron - Zwierzęta Domowe

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 10:33 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Krzysiekh
users

OperaWinXP

To takie statystyczne informacje. Ja w sumie też mam pytanie do głównego bohatera tej strony i byłbym niezmiernie wdzięczny z odpowiedź zaraz po jej udzieleniu na pytania powyższego urzytkownika.

Jak się ocenia swój wybór zawodu weterynarza po dwudziestu latach praktyki zawodowej. Czy daje on satysfakcję?

Pytanie ma dość prozaiczne powody. Za miesiąc chcę skłądać papiery na weterynarię i chciałem się przekonać, czy to dobra decyzja.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Wto Sty 08, 2008 9:16 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
NIKUSIA
users

MSIEWinXP

Ja mam takie jedno pytanko do Weterynarza. Co można zrobić jeżeli sie widzie znęcanie nad psem typu:
Bicie go za byle co i nie karmienie.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Wto Sty 08, 2008 9:55 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
MateuszNesterok
pomocnicy

FirefoxWinXP1280x1024

Zacznijmy od tego, że to pytanie nie powinno być skierowane do weterynarza. Jeśli ktoś bije psa i go nie karmi to znęca się nad nim oraz nie wypełnia obowiązków właściciela. Jako świadek MUSISZ zareagować. Najlepiej sprawę zgłosić policji/straży miejskiej oraz do TOZ-u. Jeśli sama z jakiś powodów nie chcesz/nie możesz tego zrobić to napisz mi na e-mail lub PW dokładny opis sprawy - zrobię to za Ciebie.

PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 1:41 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
NIKUSIA
users

MSIEWinXP

Mogłabym to zrobic, ale boję się, ze wyjdzie na jaw ze to moja (i kuzynki) robota. Sad A jak dokładnie to zrobić?? Gdzie zadzwonić?? czy może napisać??

PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 1:45 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
MateuszNesterok
pomocnicy

FirefoxWinXP1280x1024

Mam pytanie: Czy Ty chcesz pomóc tym psom, czy może nie chcesz narazić się kosztem zdrowia i życia innych stworzeń ????? Nic nie wyjdzie na jaw, bo możesz zgłosić to anonimowo. Najlepiej zadzwonić na policję lub straż miejską, ale jeśli się boisz zadzwoń do TOZ-u, opisz sprawę, podaj swoje dane i zaznacz, że nie chcesz, by podawali je nikomu - nawet policji. TOZ podejmie odpowiednie kroki prawne. Jeśli psy trafią do adopcji, zastanów się, czy nie chcesz ich adoptować Smile

PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 2:36 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
NIKUSIA
users

MSIEWinXP

Chcem im pomóc. Sad Chciałabym zaadoptować tego haskiego, ale za darmo ich nie dostane Sad bo to psy w pełni rasowe. a zresztą ja mieszkam w bloku i nie mialy by odpowiedniego miejsca, te psy są przecież wielkie. A jaką kare by mogli dostać ci właściciele od haskiego i mieszańca??

PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 2:41 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
MateuszNesterok
pomocnicy

FirefoxWinXP1280x1024

Nie pamiętam za dobrze jakie są kary za znęcanie się i niedopełnienie obowiązków. Raczej grzywny, ewentualnie kary więzienie, ale sądy dają je w zawieszeniu. Zazwyczaj też biorą psy do schroniska lub nakazują poprawę i robią co jakiś czas kontrolę.

PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 3:54 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
NIKUSIA
users

MSIEWinXP

A jak jest z tą adopcją?? Czy moge ZAADOPTOWAĆ psa haskiego, czy musiała bym zapłacić za niego?? on ma dwa dorosłe psy, i chyba 4 małe czy jakoś tak. Jeżeli ta 'policja dla zwierzat' by tam wtargnęła, założę sie na 100% ze by nie otworzył. Wtedy mogli by wziąść nakaz i wejść. Czy tylko jak on otworzy?

PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 7:03 pm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
MateuszNesterok
pomocnicy

FirefoxWinXP1280x1024

W tym przypadku Straż Miejska lub Policja mogą wejść na teren posesji siłą. Nie musi być nakazu. Coś podobnego jakbyś zgłaszała zakłócenie ciszy nocnej - takie same warunki "wejścia". TOZ ma podobne uprawnienia, ale bardziej dbają o dobre warunki zwierząt, itp. Radzę zawiadomić TOZ, a oni zawiadomią służby lub zadziałają sami. Jeśli nakażą poprawę warunków to będą kontrole co jakiś czas. Jeśli psy pojadą do schroniska to możesz adoptować je jak każde inne w schronisku. Zawsze biorą drobną opłatę Smile

Pytania do lekarzy weterynarii
  Forum Strona Główna -> ... Inne